Hamburger NLXS

WordPress optimaliseer beveiliging door automatische updates

WordPress website onderhoud

Nagenoeg elke website draait vandaag de dag op een CMS systeem. Logisch, een goed functionerend CMS systeem neemt een hoop werk uit handen van menig websitebeheerder. Een van de meest populaire systemen is WordPress, ruim 27% van de websites wereldwijd maakt gebruik van dit CMS. Daarmee is het niet alleen toonaangevend, het is ook nog eens een bijzonder veilig systeem. De bottleneck van het veiligheidsaspect is het onderhoud van het CMS, dit zorgt voor een vlekkeloze weergave van de website. Helaas wordt het onderhouden van een WordPress website wel eens achterwege gelaten, hierdoor is de veiligheid van de website niet optimaal gegarandeerd.

Plugins en Worpress updates

Net als bij een personenauto moet je op je website kunnen vertrouwen. Dit is nog meer het geval wanneer de website de belangrijkste inkomstenbron is, zoals bij een webshop. Zo zal je van tijd tot tijd, als er een upgrade beschikbaar is, het CMS systeem willen updaten. Bovendien zal je wellicht ook gebruik maken van een of meerdere plugins. Ook deze krijgen regelmatig updates waardoor het updaten van groot belang is. Het updaten zorgt niet alleen voor een systeem wat actueel is, het zorgt er ook voor dat de veiligheid verzekerd is. De meeste WordPress updates bevatten namelijk patches tegen beveiligingslekken, bovendien worden er regelmatig wijziging aan de core van het CMS doorgevoerd.

WordPress beveiliging: Themes en aanvullende componenten

Dat er binnen WP veel mogelijkheden bestaan om je website volledig te verfraaien is geen nieuws. Naast de standaard gratis themes is het ook mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde premium themes. Deze maken het eenvoudig om het uiterlijk van je website volledig aan te passen en zo aan te laten sluiten op je huisstijl. Het nadeel is echter dat themes veelvuldig worden bijgewerkt waardoor deze al snel niet meer actueel zijn, het regelmatig updaten van de gehele website is dan ook wenselijk. In veel gevallen kan je er echter voor kiezen om dit proces geheel automatisch te laten verlopen. Houdt er echter wel rekening mee dat bestaande plugins conflicten kunnen veroorzaken na een update, zorg er dus voor dat je regelmatig een backup maakt van je gehele website.

WP hosting & wordpress updates

Een goede hostingpartij zal het ontzorgen centraal stellen in de dienstverlening. Dit is vooral van belang als je liever niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het technische gedeelte van de website. Het kiezen van een deskundige partij op het gebied van WP hosting betekent in de praktijk dat je weinig tot geen omkijken hebt naar het updaten van je website. Zo is de wordpress beveiliging goed geregeld en heb je nagenoeg geen kans op malware of conflicterende software. Kijk hier voor een passend aanbod op het gebied van wordpress hosting en profiteer van de deskundigheid van een ervaren partij.

Informatie over WordPress nodig?

Via deze link komt u terecht op de nederlandstalige wordpress.org website, hier staat meer informatie over dit meestgebruikte CMS.
Als alternatief staat er ook informatie op wikipedia, anders kunnen wij u uiteraard ook helpen via ons contactformulier.

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?