Hamburger NLXS

WIFI netwerk als levensbehoefte

WIFI netwerk als levensbehoefte

Je bezit bijvoorbeeld een camping anno 2020. Dat is niet hetzelfde als pakweg een 25 jaar geleden. Er is nogal wat veranderd in die tijd en dan vooral op internetgebied. We kunnen er niet meer omheen, het internet en wifi netwerk is opgewaardeerd tot een eerste levensbehoefte. We zijn ervan afhankelijk en ons hele bestaan wordt erdoor bepaald. Voor veel mensen is de aanwezigheid online zowel professioneel als privé gewoon een must. Dit geldt dus ook op vakantie.

Een dagje weg

Wanneer we weggaan van huis, hetzij voor een dagtochtje, hetzij voor een wat langere trip, spreekt het eigenlijk vanzelf dat we op onze eindbestemming net zo zorgeloos kunnen internetten als dat we dat thuis gewend zijn. Je raadt het al, daarvoor is dus een toegankelijk wifi signaal nodig met ijzersterke ontvangst.Jij als eigenaar van een camping hebt dus een grote verantwoordelijkheid wat betreft het verzorgen van een onvergetelijke vakantie-ervaring voor je gasten. Als je je WIFI netwerk goed geregeld hebt, zul je hopelijk zien dat de toevloed van gasten zal toenemen.

Hoe doe je dat?

Data verdeling op je wifi netwerk?

De hamvraag in dit hele verhaal is natuurlijk hoe je je wifi netwerk infrastructuur van de grond krijgt en installeert. Hiervoor zijn er gelukkig experts die daar alles vanaf weten en je probleemloos door het hele traject kunnen leiden. Ze zullen je aan het handje meenemen in het opzetten van het geheel en natuurlijk in het regelen van de onontbeerlijke beveiliging. Die beveiliging is urgenter dan je denkt. Het zal je maar gebeuren dat er zich ongewenste zaken afspelen op jouw campingterrein of dat er domweg misbruik wordt gemaakt van de voorzieningen.

Virussen?

Een ander aspect van wifi netwerk beveiliging is uiteraard bescherming tegen virussen en soortgelijke kwaadaardige programma’s die het netwerk en dus de computers van de gebruikers kunnen infecteren. Aan de andere kant moet je het netwerk ook gebruiksvriendelijk en makkelijk toegankelijk houden. Val de mensen niet lastig met tig wachtwoorden of ongelooflijk veel stappen voordat je het netwerk op komt. De expert zal de juiste balans tussen beveiliging en gebruiksvriendelijkheid met je door te spreken.

Dekkend netwerk

Ook het belang van een sterk en dekkend netwerk is zeer groot. Hoe groter het terrein hoe breder de dekking moet zijn. Niets is er zo frustrerend als een app die niet aankomt, omdat plotseling het signaal in een van uithoeken van de camping niet toereikend is. Het internetplezier moet zoals gezegd worden gewaarborgd door de recreant overal te kunnen laten internetten. Uiteraard zijn hier ook kosten aan verbonden maar de baten zullen absoluut tegen de kosten opwegen.

Praktisch

De firma die dit allemaal voor je kan regelen is NLXS. Een vrijblijvende offerte of gewoon een telefoontje ter informatie?!
Bij een gestroomlijnd wifi netwerk heb je meer mond op mond reclame dan een “gewone” camping. Dus, pak die telefoon of klik op contact.

Lees anders ook onze blog over de tevreden camping WIFI klant: De Menmoerhoeve.

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?