Hamburger NLXS

Klantervaring Techni-Sound – NLXS ICT

Audiovisuele oplossingen voor festival, theatershow en feest

Audiovisuele oplossingen voor festival, theatershow en feest

Na zijn opleiding Sound & Vision Podium- en Evenemententechniek richtte Melvin van der Zanden zijn eigen bedrijf Techni-Sound op. Daarmee verhuurt hij licht- en geluidsinstallaties aan theaters, festivals en feesten. Hoogwaardige techniek, verregaande kennis en persoonlijk contact zijn enkele van zijn kernwaarden. Eigenschappen die hij ook bij zijn ICT-dienstverlener NLXS vindt.

Door:

“Als tiener draaide ik samen met een vriendje op feestjes met onze eigen drive-in. Maar de techniek achter onze licht- en geluidsinstallatie vond ik veel interessanter dan het draaien. Na de middelbare school ben ik toen in Tilburg de opleiding Sound & Vision Podium- en Evenemententechniek gaan volgen. In 2013, tegen het einde van de opleiding, waren de geldkranen in de theaterwereld dichtgedraaid. In de klas vroegen we ons af wat we moesten doen, want we konden nergens aan de slag. Mijn ouders hadden altijd gezegd dat ik vooral moest gaan doen wat ik leuk vond, dus was ik vastberaden om dan toch als freelancer voor mezelf te beginnen. Zo werd ik op allerlei evenementen als geluidstechnicus ingehuurd en mocht ik er ook regelmatig apparatuur bij leveren. Daarmee deed ik veel ervaring op tijdens festivals, bedrijfsfeesten en in theaters. Dat vind ik trouwens ook het leukste aan dit werk. Het is altijd anders. De ene keer werk je op een poepie-sjiek bedrijfsfeest en de andere keer loop je in de modder tijdens het opbouwen van een festival. Dat is de rock & roll-kant van ons vak waarbij we gewoon doorbuffelen. Weer of geen weer.”

Afgestemd op de behoefte

“Doordat het festivalseizoen en het theaterseizoen elkaar zo’n beetje opvolgen is er het hele jaar door werk met een paar flinke pieken. Ik werk met een vast team freelancers met specialisten per soort evenement. In het theaterseizoen leveren we apparatuur en eventueel ook licht- en geluidstechnici aan gezelschappen die een theatertour doen. Daar komen weer heel andere zaken bij kijken als bij een festival van een paar dagen. Omdat we ons goed inleven in de show kunnen we de apparatuur en de technici precies afstemmen op de behoefte. We hebben een enorme keuze uit luidsprekers, versterkers, microfoons, mixers, DJ-apparatuur, licht, rigging en special effects. Dat betekent dus ook dat we soms op iets anders uitkomen dan de klant van oorsprong dacht nodig te hebben. Maar daardoor wordt het wel veel beter of mooier.”

Apparatuur blijft in topconditie

“Als de apparatuur na afloop van een evenement bij ons terugkomt, dan checken we alles uitvoerig en krijgt het een servicebeurt. Speakers meten we met speciale software, en bij een afwijking in de gemeten karakteristiek vervangen we de speaker. Microfoons maken we goed schoon, worden getest en ook verlichting en kabels worden goed gecontroleerd en indien nodig gerepareerd of vervangen. Alles moet namelijk in topconditie zijn, want we staan voor hoge kwaliteit. Daarom kiezen we ook alleen voor topmerken.”

Niet beperkt tot kantoortijden

“Vlak nadat ik Techni-Sound had opgericht hoorde ik van verschillende mensen dat zij erg tevreden waren over de ICT-diensten van Ken de Keizer van NLXS. Ik kende hem al van vroeger, dus vroeg ik hem om voor mij het een en ander te regelen. Met mijn technische kennis kan ik best veel dingen zelf, maar toch ben ik blij dat Ken mij bij bepaalde zaken helpt. Zo verzorgt hij de hosting van onze website, en regelt hij alles met betrekking tot email, Microsoft 365 en cyber security. En omdat we in onze branche niet beperkt zijn tot kantoortijden komt het ook wel eens voor dat we ’s avonds of in het weekend een lastige vraag hebben. Gelukkig is NLXS ook goed bereikbaar. Dus als er iets geregeld moet worden, dan wordt er ook snel gereageerd. Daar hoef ik me niet druk over te maken en dat is wel zo fijn.”

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?

Zoek jij een ICT partner in jouw branche die ook goed bereikbaar is?

Wil jij voor jouw bedrijf in Breda of omgeving ook vertrouwen op de bereikbaarheid en deskundigheid van een ICT-specialist die met jou meedenkt voor de beste oplossing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ervaar het zelf.