Hamburger NLXS

Safety first: het vierogenprincipe in de ICT

Je hebt een ICT-er in dienst en die doet het prima. Alles loopt op rolletjes en storingen doen zich zelden voor. Toch vraag je je wel eens af; wat als zich een probleem voordoet, en mijn ICT-er het ook niet meer weet? En fouten maken is menselijk; is het niet beter als er altijd iemand mee kan kijken, zodat mijn bedrijf geen beveiligingsrisico’s loopt? Het is helemaal niet gek en juist goed om hierover na te denken. Daarom is ook het vierogenprincipe in de ICT in het leven geroepen en kunt u daarvoor ook bij ons terecht. We leggen je graag uit hoe het werkt. 

Het 4 ogen principe in de ICT: altijd een back-up plan

Niet alleen wanneer je een ICT-er in dienst bent maar ook wanneer je een eigen ICT bedrijf hebt, is het prettig om af en toe een paar ogen extra te hebben. Voor diverse ICT bedrijven  leveren wij IT consultancy; we kijken mee en assisteren bij implementaties met onze technische expertise en projectmanagement. Daarnaast worden wij ook vaak gevraagd om de IT specialist te schaduwen, waarin we in principe de back-up van de IT specialist zijn. 

Waarom kiezen voor het vierogenprincipe? 

Voor veel bedrijven is de systeembeheerder of ICT’er de enige met toegang tot diverse systemen. Maar natuurlijk kan er met de ICT specialist of het ingehuurde ICT bedrijf uit Breda en regio West-Brabant ook iets gebeuren! Het is daarom altijd prettig om een specialist achter de hand te hebben, die ook kan meekijken met de lastigere ICT projecten. Daarnaast zit er nog een groot voordeel aan het vierogenprincipe; het kan namelijk helpen bij het bereiken van de ISO 27001 certificering omtrent informatiebeveiliging. 

ISO 27001 en het 4 ogen principe

Als ICT bedrijf wil je graag voldoen aan ISO 27001, een erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Niet alleen voor de beveiliging van al je netwerken, maar ook om aan klanten te laten zien dat je verantwoord met gegevens en systemen omgaat. Wanneer je ISO 27001 gecertificeerd bent, laat je zien dat je voldoet aan alle eisen omtrent informatiebeveiliging. Het vierogenprincipe kan helpen bij het bereiken van deze certificering.

Ook interesse in IT consultancy door NLXS?

Lijkt het voor jouw bedrijf ook interessant om NLXS in te schakelen voor IT consultancy, back-up en een set extra ogen voor extra veiligheid? Neem dan gerust eens contact met ons op; we bespreken graag wat de mogelijkheden zijn. Het is ook mogelijk om dit white label door ons te laten doen, waardoor de eindklant niet ziet dat wij hierin actief zijn. Aan de andere kant kun je het juist ook actief promoten; het is immers geen schande dat jij goed voor je klanten wil zorgen middels een back-up en het vierogenprincipe bij technisch complexe implementaties. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?