Hamburger NLXS

Consultancy bij Technische Universiteit Eindhoven – TUe

Klant details

De universiteit heeft sinds haar stichting haar eigen campus in het centrum van Eindhoven. Met meer dan 10000 studenten, 250 hoogleraren, 600 promovendi, 200 postdocs en 2047 overige werknemers, is de TU/e een middelgrote universiteit. De TU/e biedt elf reguliere bacheloropleidingen, één speciale bacheloropleiding, negentien masteropleidingen en acht speciale masteropleidingen.

Naam: Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) Plaats: Eindhoven (website) Diensten: ICT Advies en Hosting

Eindhoven – Technische Universiteit TUe

Midden in het hart van de technologische ontwikkelingen.

Het hart van de technologische ontwikkeling ligt in de regio Eindhoven. De meest uiteenlopende technische en ICT gerelateerde projecten tref je dan ook bij de Technische Universiteit (TUe) in Eindhoven.

Voor de invulling van enkele projecten waren ze bij de TUe opzoek naar een interim ICT adviesbureau welke begeleiding zou kunnen bieden aan enkele complexe ICT trajecten.

Office365

Een van de succesverhalen is de implementatie van Office365. Door begeleiding van NL-XS heeft de TU/e het technisch voor elkaar gekregen om na 6 maanden voorbereiding, de technische implementatie in 9 werkdagen te laten plaatsvinden. Wij hebben 15000 accounts in Office365 laten landen en gezorgd voor een minimum aan onderbrekingen. Het belangrijkste speerpunt hiervoor is: ADOPTIE. De medewerker moet het accepteren dat zijn of haar account op een andere wijze gaat werken.

NL-XS doet het namelijk niet alleen, we doen dit SAMEN met de TUe.

UniMaas – Security

Naast de implementatie van Office365 en de hack aanvallen bij Universiteit Maastricht (nieuwslink nos) maakt men zich zorgen over de veiligheid en weerbaarheid. NL-XS heeft daarom actief geparticipeerd in een UniMaas beveiliging project waarbij de gehele ICT infrastructuur tegen het licht is gehouden. De verbeter trajecten die daaruit volgen zijn uiteraard ook door ons begeleid.

HypverConvergedInfrastructuur (HCI)

De technische veiligheid staat voorop en na implementatie van security verbeteringen en het mogelijk maken van het geven en volgen van college’s vanuit huis (nieuwslink tue) zijn wij bezig geweest met de algehele ICT infrastructuur. Het implementeren van een HyperConvergedInfrastructuur (HCI) platform van Dell/Vmware is voltooid waarna onze laatste taak rust, het up-to-date brengen van de communicatie technologie.

Telefonie/Skype/VoIP

Het meest recent hebben wij ons druk gemaakt over de bereikbaarheid. Elke organisatie, universiteit van Amsterdam tot  Eindhoven moet natuurlijk bereikbaar zijn. De bereikbaarheid van het VoIP telefonie netwerk was in Eindhoven nog niet optimaal ingeregeld. Met de komst van COVID-19 het coronavirus is er een enorme druk gelegd op het thuiswerken, telefonie en Microsoft teams verkeer. Wij hebben bij de TUe de upgrade van het VoIP netwerk begeleid, de software onder handen genomen en de infrastructuur bekeken.

Vanaf heden kan storingsvrij genieten van het thuiswerken via Office365 via een beveiligde omgeving, ondersteund door het thuis volgen en maken van college’s, vergaderingen, telefonische afspraken en onderzoeken. Dit alles met hulp van de inzet van de collega’s van NL-XS.

Storingsvrij overal kunnen werken, dat is natuurlijk de droom van elke Universiteit!

Bent u geïnteresseerd naar aanleiding van dit verhaal? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?