„In het jaar 2000 zagen mijn schoonouders al in dat hun melkveehouderij hun toekomst niet meer was”, vertelt Marieke aan een tafel in hun bourgondisch ingerichte restaurant in het buitengebied van Etten-Leur. “Ze verkochten daarom hun melkquotum, waardoor sommige mensen hen voor gek verklaarden. Maar ze hadden een visie: ze wilden zich meer focussen op recreatie en horeca met respect voor de natuur en de dieren. Sindsdien is de camping gegroeid tot 25 plaatsen waar vooral natuurliefhebbers en gezinnen met kleine kinderen komen. Die vinden de dieren op de boerderij en de speeltuin geweldig. Voor wandelaars en fietsers bieden we verschillende wandel- en fietsroutes in en om natuurgebied De Pannenhoef. Onze horeca bestaat momenteel uit een restaurant met een groot terras voor koffie, lunch en diner. In de grote schuur vind je twee feestzalen. Met een man of tien vast personeel, zo’n 25 oproepkrachten en een aantal vrijwilligers houden we alles draaiend.”
“We willen de sfeer van het boerenleven overal in terug laten komen. We hebben dan ook nog steeds zo’n 25 runderen van het Franse ras Blonde d` Aquitaine, wat schapen, varkens, een flinke groentetuin en een voedselbos. In ons restaurant bereiden we verse seizoensgebonden gerechten met respect voor natuur en dier. Hiervoor gebruiken we zo veel mogelijk producten van onze eigen boerderij, en wat we zelf niet hebben betrekken we lokaal. Zo geniet je bij de Menmoerhoeve dus van de natuur en van wat de natuur te bieden heeft. Daar houden we van!”