Hamburger NLXS

Klantervaring De Menmoerhoeve

Genieten van de natuur en wat de natuur te bieden heeft

Genieten van de natuur en wat de natuur te bieden heeft

menmoerhoeve etten-leur

Het gebeurt niet vaak dat ze op hun gemak samen aan de koffie zitten. Met hun restaurant, camping en boerenbedrijf is er voor Marieke en Pieter-Jan van Dijck en hun medewerkers van De Menmoerhoeve altijd wat te doen. Daarom is slim en efficiënt werken een must. NLXS helpt hen daarbij.

Door:

„In het jaar 2000 zagen mijn schoonouders al in dat hun melkveehouderij hun toekomst niet meer was”, vertelt Marieke aan een tafel in hun bourgondisch ingerichte restaurant in het buitengebied van Etten-Leur. “Ze verkochten daarom hun melkquotum, waardoor sommige mensen hen voor gek verklaarden. Maar ze hadden een visie: ze wilden zich meer focussen op recreatie en horeca met respect voor de natuur en de dieren. Sindsdien is de camping gegroeid tot 25 plaatsen waar vooral natuurliefhebbers en gezinnen met kleine kinderen komen. Die vinden de dieren op de boerderij en de speeltuin geweldig. Voor wandelaars en fietsers bieden we verschillende wandel- en fietsroutes in en om natuurgebied De Pannenhoef. Onze horeca bestaat momenteel uit een restaurant met een groot terras voor koffie, lunch en diner. In de grote schuur vind je twee feestzalen. Met een man of tien vast personeel, zo’n 25 oproepkrachten en een aantal vrijwilligers houden we alles draaiend.”

Producten van eigen boerderij

“We willen de sfeer van het boerenleven overal in terug laten komen. We hebben dan ook nog steeds zo’n 25 runderen van het Franse ras Blonde d` Aquitaine, wat schapen, varkens, een flinke groentetuin en een voedselbos. In ons restaurant bereiden we verse seizoensgebonden gerechten met respect voor natuur en dier. Hiervoor gebruiken we zo veel mogelijk producten van onze eigen boerderij, en wat we zelf niet hebben betrekken we lokaal. Zo geniet je bij de Menmoerhoeve dus van de natuur en van wat de natuur te bieden heeft. Daar houden we van!”

Maatschappelijk karakter

“Behalve dat we van de natuur houden vinden we het belangrijk om een maatschappelijke rol te vervullen. Daarom lopen hier soms leerlingen van Curio stage die op de een of andere manier een achterstand oplopen of dreigen uit te vallen. Die helpen ons op de boerderij, terwijl wij een veilige omgeving bieden waarin alles bespreekbaar is. Zo kunnen ze later weer doorstromen in hun opleiding. Ook wordt er op onze locatie gedragstherapie met paarden aan kinderen gegeven door het team van Het Paradepaardje. We vinden dat een mooie aanvulling op ons bedrijf.”

Stap voor stap investeren

“Toen Pieter-Jan en ik het bedrijf in 2012 van zijn ouders wilden overnemen zagen de banken niets in onze plannen. Eigenwijs als we zijn komen alle investeringen sindsdien uit eigen middelen, maar dat betekent wel dat we alles stap voor stap doen. Met de investeringen in onze kassasystemen, wifi op de camping en alle andere ICT-gerelateerde zaken is dat soms ook een uitdaging. Maar gelukkig denkt Ken de Keizer van NLXS goed met ons mee. Hij is vanaf het begin af aan met ons meegegroeid en komt met slimme oplossingen waardoor we efficiënter kunnen werken en die op dat moment in ons budget passen. En toen de vergroot-functie in ons kassasysteem door een update zou verdwijnen, heeft Ken ervoor gezorgd dat die alsnog bleef bestaan. Pieter-Jan heeft namelijk maar 30% zicht en daarom is het belangrijk dat alles voor hem goed leesbaar is.”

Lekker gemoedelijk

“Voordat wij het zelf in de gaten hebben ziet Ken ook of er bij ons iets aan de hand is. Zo probeerde er eens iemand via het gasten-netwerk in ons bedrijfsnetwerk binnen te dringen. Maar omdat dat twee gescheiden systemen zijn lukt dat niet zomaar. Ken had dat al snel in de gaten en stak er direct een stokje voor. Over de samenwerking met NLXS zijn we heel tevreden. Ken en zijn collega’s zijn makkelijk benaderbaar en lekker gemoedelijk, en dat past bij ons.”Ben jij ook op zoek naar een gemoedelijk ICT-bedrijf dat goed met jou meedenkt en met slimme oplossingen komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak?

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?

ICT bij de Menmoerhoeve Etten-Leur

Vooral door mond-tot-mondreclame heb ik met mijn team ondertussen een loyale klantenkring opgebouwd in de regio’s rond Breda, Etten-Leur, Zundert, en Roosendaal. De Menmoerhoeve is een van de vele partijen die ICT-gerelateerde zaken aan ons toevertrouwt.