Lunchroom Canella is gevestigd in winkelhof ’t Sas in het centrum van Breda. Met het terras in de binnentuin van ’t Sas is het een heerlijk rustige plek in de drukke binnenstad. Eigenaar Walter van Doorn is er in 2017 neergestreken. “Voordat ik lunchroom Canella begon heb ik als kok op een cruiseschip en in sterrenrestaurants gewerkt, en ook een eigen eetcafé in Etten-Leur gehad”, vertelt Walter met een kop vers gemalen bonenkoffie aan een tafeltje in zijn sfeervol ingerichte zaak. “Jarenlang draaide ik lange dagen, van ’s morgens negen tot één uur ’s nachts. Ik was alleen maar aan het werk. Dat ging ten koste van mijn sociale leven. Mijn vrienden zag ik nauwelijks meer. Even dacht ik om volledig uit de horeca te stappen, maar ik vind het te leuk. Elke dag heerst er een bepaalde spanning om alles weer op rolletjes te laten verlopen. Ook nu is het weer hard werken, maar de dagen zijn korter en op maandag zijn we altijd dicht, en in de winter ook op dinsdag.”
“In een lunchroom is het aandeel koken wel een stuk minder dan in een eetcafé of een restaurant. Daar heb ik dus een eigen draai aan gegeven. Op de kaart vind je soepen, broodjes, sandwiches, tosti’s, hamburgers, salades en verschillende warme gerechten. Omdat er de laatste jaren steeds meer vraag naar is, bieden we ook een ruime keuze vegetarische lunchgerechten en kunnen we elk gerecht lactosevrij of glutenvrij maken. En onze uitgebreide high-tea is standaard al voorzien van een aantal vegetarische hapjes. Door bewust te kiezen voor alleen maar goede leveranciers met de beste ingrediënten maak ik van een standaard lunchgerecht toch iets speciaals. Hoewel ik er in het begin wel achter kwam dat het niet té culinair moet. De meest gasten komen hier in de stad om te winkelen en niet om uitgebreid te lunchen. Ik heb daar dus een middenweg in gevonden. Toch hoor ik van gasten dat ze Canella meer een brasserie vinden dan een gewone lunchroom en dat onze carpaccio zo bijzonder goed is.”