Hamburger NLXS

Klantervaring Jacco van Beek – NLXS ICT

Fysiek, mentaal én vaardigheden in topconditie

Fysiek, mentaal én vaardigheden in topconditie

Als trainer bij Kenneth Smit Training nam Jacco van Beek uit Oosteind ooit teveel hooi op zijn vork. Door een studie te volgen op het gebied van preventie en herstel van stress en burn-out kon hij zijn eigen handleiding schrijven om herhaling te voorkomen. Sindsdien coacht en begeleidt hij ook mensen die deze klachten ondervinden met persoonlijke aandacht, een eigenschap die hij ook bij de dienstverlening van NLXS ervaart.

Door:

“Als ervaren verkoper in de automatiseringsbranche startte ik in 2007 als franchisenemer bij Kenneth Smit en was ervan overtuigd dat ik over de juiste vaardigheden beschikte. Zakelijke en privé levenservaringen aangevuld met te veel hooi op de vork waren in 2013 de aanleiding dat ik burn-out klachten kreeg. Hiermee ging ik fysiek en mentaal flink aan de slag en volgde een gerichte studie om stress en burn-out gerelateerde klachten te voorkomen. Door deze ervaring kwamen er geregeld managers op mijn pad die mij vroegen om één van hun werknemers te helpen. Zo is het balletje eigenlijk vanzelf gaan rollen.”

Hoofd leegmaken bij stress en burn-out

“Tijdens een verkoop- of managementtraining heb ik al gauw in de gaten of er iemand in de groep niet lekker in zijn vel zit. Dan is het eigenlijk zonde om die persoon in die training mee te nemen. Ik ga dan liever eerst individueel met die persoon aan de gang. Mijn favoriete plek om mensen te coachen en te begeleiden is de boswachterij Dorst. Al wandelend door de natuur probeer ik er achter te komen waar de schoen wringt. Daar ben ik dan meestal tijdens de eerste of tweede sessie wel achter. Door ook fysiek aan de gang te gaan maakt de cliënt het hoofd leeg. Alles moet er namelijk eerst uit voordat we weer kunnen opbouwen. Dat is een groot verschil met hoe de meeste psychologen werken, bijvoorbeeld.”

Oorzaak: werk of privé?

“In zo’n 20% van de gevallen worden stress en burn-out gerelateerde klachten veroorzaakt door de werksituatie. Bij de overige 80% zijn de klachten het gevolg van privéomstandigheden die zich tijdens het werk uiten. Daar valt dan de spreekwoordelijke druppel die de emmer laat overlopen. Afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de klachten zijn er tussen de vijf en de twaalf tot vijftien sessies nodig om een cliënt weer volledig up and running te krijgen. Het scheelt natuurlijk of iemand alleen maar tijdelijk overbelast is geraakt of dat er in het verleden ernstige traumatische ervaringen hebben plaatsgevonden. Dat betekent soms ook dat ik iemand alsnog naar een zorgprofessional doorverwijs.”

Aandacht maakt alles mooier

“Bijna alle sessies doen we dus in de natuur, tenzij iemand specifiek behoefte heeft aan bepaalde vaardigheden. Die kunnen we dan vanuit mijn kantoor in Oosteind oppakken. Maar door persoonlijke aandacht te geven en actief te zijn in de natuur bouwen we aan zowel de fysieke als de mentale conditie. Die persoonlijke aandacht zie ik ook terug in de dienstverlening van NLXS. Ik heb Ken de Keizer een paar jaar geleden leren kennen toen hij aan een trainingstraject bij Kenneth Smit deelnam. Toen bleek ook dat we ooit bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt, ondanks dat dat in een hele andere tijd was. Toch geeft dat een speciaal linkje. Sindsdien helpt Ken ons met onze ICT-diensten. We hebben maar een paar pc’s en printers waarmee we via Microsoft 365 in de cloud werken, maar het is de persoonlijke aandacht van Ken die het verschil maakt. Aandacht maakt alles mooier, zeggen ze weleens. En dat geldt dus ook bij automatisering.”

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?

Opzoek naar een ICT host met persoonlijke aandacht?

Verwacht jij bij de automatisering van jouw bedrijf, klein of groot, ook persoonlijke aandacht van deskundige ICT-specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ervaar zelf hoe wij jouw ICT-omgeving, webhosting of VoIP-telefonie nog slimmer of voordeliger kunnen inrichten en onderhouden.