Hamburger NLXS

ICT diensten uitbesteden heeft vele voordelen

ICT uitbesteden, waarom zou je dat doen?

Een trage site, het ontbreken van een deugdelijk back-upsysteem of een slechte wifiverbinding. Een ondernemer die zijn ICT niet goed op orde heeft ondervindt al snel problemen. Potentiële klanten komen minder makkelijk binnen omdat het niet lukt om de gevraagde informatie te vinden of snel contact te leggen. Bestaande klanten doen een stap terug als ze merken dat ze geen contact kunnen krijgen. Ondernemen is meer dan alleen hard werken en klanten werven. Een goede ondernemer probeert nieuwe klanten ook vast te houden en zorgt ervoor dat personeel goed, veilig en snel kan werken. Belangrijke informatie wordt meteen opgeslagen en een goed back-up systeem zorgt ervoor dat er niets verloren gaat. Ook de communicatie onderling en de toegang tot klantgerelateerde informatie door meerdere werknemers moet goed geregeld zijn. Zit er iemand ziek thuis, dan moet een collega het werk immers makkelijk over kunnen nemen en toegang hebben tot bestaande afspraken.

De voordelen van een eigen cloud

Gewoon doorwerken, ongeacht waar je bent. Thuis of op locatie je telefoon er even bijpakken om informatie te delen, te bekijken, vast te leggen of aan te passen. Het lijkt misschien een sprookje, maar met een digitale werkplek in de cloud is dit allemaal mogelijk. Als ondernemer stel je op deze manier niet alleen jezelf, maar ook je personeel in staat om flexibel te werken. Een kantoor met een vaste werkplek kan immers heel fijn zijn, maar is echt niet altijd nodig. Ben je nog gebonden aan een lokale server of een vaste computer, overweeg dan eens om over te stappen naar digitale werkplekken in de cloud. Het vergroot niet alleen de flexibiliteit, maar zorgt ook voor een flinke besparing op software en licenties. Vergaderen kan nu gewoon via een groepsgesprek vanuit een eigen beveiligde cloud en vanaf iedere gewenste locatie, met of zonder internet. Werken in de cloud biedt heel veel mogelijkheden terwijl de investeringskosten bijzonder laag zijn. Een maandelijks abonnement dat indien nodig kan worden aangepast is alles wat nodig is om snel en flexibel te kunnen werken.

ICT-beheer, waarom zou je het zelf doen?

Een WordPress website opzetten lijkt eenvoudig. Het aanmaken van een goed vindbare naam, goede hosting van de site, de juiste beveiligingscertificaten en rekening houden met de nieuwe privacywet, het is allemaal te doen. Maar het echte ICT-beheer begint pas hierna. Vanaf nu moet de beveiliging constant in de gaten worden gehouden met behulp van updates. Koppelingen met sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest vereisen onderhoud. Een ingevoegde link naar extra informatie of een externe site moet gewoon werken. Er is immers niets zo vervelend als een foutmelding, of een site die niet goed werkt of niet doorlinkt. Weet je zeker dat je zelf de updates gaat bijhouden, de wachtwoorden gaat beheren en het aantal bezoekers inzichtelijk maakt? Lukt het om zelf relevantie informatie te plaatsen of een nieuwsbrief te versturen? Soms is het gewoon fijner om dit aan een professional over te laten. Als ondernemer kun je dan rustig achteroverleunen in de wetenschap dat de site in goede handen is. Gebeurt er iets vreemds, is er een wachtwoord kwijt, een hack of storing, dan is er altijd een recente automatische back-up achter de hand.

De voordelen van zakelijke webhosting, wifibeheer en internettelefonie

Het maken en onderhouden van een website kost veel tijd als je er weinig ervaring mee hebt. Tijd die je als ondernemer waarschijnlijk veel liever steekt in het ontwikkelen van je bedrijf en het contact met je werknemers. Besluit om je hosting, wifibeheer en internettelefonie onder te brengen bij NLXS, dan houd je tijd over voor het ontwikkelen van een goede huisstijl, herkenbaar kleurgebruik en een strategische werkwijze.
Natuurlijk wil je je werknemers de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en zonder echte drempels contact te leggen met potentiële klanten. Bellen, mailen en internetten, het is fijn als dit zonder enige hapering mogelijk is. Telefonisch of online vergaderen, informatie op de site toevoegen of aanpassen en gebruik maken van VoIP, met NLXS is het allemaal mogelijk.

Benieuwd wat NLXS Breda voor jouw bedrijf in de regio Breda kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?