Hamburger NLXS

Geoptimaliseerde WordPress Hosting

Natuurlijk, je website moet aantrekkelijk ogen, functioneel zijn en het moet duidelijkheid bieden aan je bezoeker. Maar je wilt uiteraard ook dat je website bereikbaar is via je domeinnaam. Dus is het belangrijk om net zo veel zorg te besteden aan de keuze voor je WordPress Hosting en onderhoud. En dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Zeker als we kijken hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn in Nederland om een geschikt WordPress Hosting pakket te vinden. Met duizenden kleine en grotere webhosting bedrijven is het lastig om een verantwoorde keuze te maken.

Hoe belangrijk is de laadtijd van je website?

Door de in-house expertise van NLXS.com weten we als geen ander welke oplossingen mogelijk zijn om je nieuwe WordPress website niet alleen veilig en stabiel te hosten, maar ook welke mogelijkheden er zijn om je website sneller te laten reageren. Hoewel WordPress bijzonder stabiel is gecodeerd, kan het in sommige gevallen traag reageren. In de meeste gevallen kan dat worden veroorzaakt door het gebruik van een grote hoeveel plugins. Ook het gebruik van niet geoptimaliseerde afbeeldingen kan voor een langere laadtijd zorgen. Uiteraard is geldt ook hierbij de oude wijsheid “meten is weten”. Met behulp van onderstaande tools kan je zelf de snelheid van je website meten, en je kan er achter komen waar er eventueel tijdwinst te boeken is.

WordPress hosting in de versnelling?

Als gespecialiseerde webhoster voor WordPress websites heeft nlxs.nl zich ook toegelegd op WordPress Hosting. Door gebruik te maken van aanvullende modules op beheerdersniveau zijn we in staat om zelfs de meest omvangrijke WordPress websites snel te laten laden. Hierbij valt te denken aan bijzondere caching modules en modules die een andere benadering kennen, zoals bijvoorbeeld NGINX. nlxs.nl heeft haar servers voor WordPress Hosting dusdanig geconfigureerd dat je er enkel voordeel van hebt, niet alleen wat betreft snelheid, maar ook wat betreft het uiteindelijke resultaat in de zoekmachine ranking.De snelheid van je website is namelijk een van de factoren waarop je website door zoekmachines wordt beoordeeld.

NGINX, oftewel “Engine X”

NGINX is een specifiek type webserver die softwarematig wordt geïnstalleerd op Linux servers. In feite is het samen met Apache (het meest gebruikte type webserver) een zeer gelukkig huwelijk. Waar Apache vooral sterk is op het punt van de weergave van dynamische content (php processen), is juist de dynamische content weer de grote troef van NGINX. Dit resulteert in een tijdwinst die op kan lopen tot een laadtijd die tot 7 keer lager is. De meest gangbare WordPress websites kunnen daardoor een laadtijd realiseren van 2 seconden of minder. Om je een beetje een indruk te geven: de laadtijd van nlxs.nl is 1.16 seconden. Pure tijdwinst dus door geoptimaliseerde WordPress Hosting.

Cache of Cash voor je website?

Uiteraard speelt het “cachen” van de pagina’s van je website een even belangrijke rol bij het verkorte van de laadtijd.  Besparen op cash voor je webhosting, zonder cache heeft dus een negatief effect op de snelheid van je website. Daarom is NLXS niet de goedkoopste webhoster, maar wel de beste. Door het inzetten van diverse caching modules zorgen we voor een vergaande optimalisatie van het hele laadproces. Hiervoor zijn diverse caching technieken beschikbaar:

Varnish Cache

Het grote voordeel van Varnish cache is dat het zowel de dynamische als de statistische content opslaat. Hierdoor wordt je website ogenschijnlijk sneller ingeladen, immers de data is reeds aanwezig. Door het gebruik van de specifiek ontwikkelde SuperCacher waarbij verschillende lagen van caching worden gebruikt wordt ook de serverload beperkt, hetgeen dus zorgt voor meer efficiency bij de distributie van de serverprocessen.

Static Cache

De meest basale vorm van caching waarbij de statische content in het RAM geheugen van de server wordt opgeslagen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de afbeelding, css stylesheets en javascript bestanden. Wanneer er een pagina wordt opgevraagd door een terugkerende bezoeker, wordt het RAM-geheugen eerst aangesproken om van daaruit de data te tonen.

Memcached

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom websites als YouTube, Facebook, Wikipedia zo snel worden geladen? Het antwoord: Memcached. Deze vorm van caching zorgt ervoor dat de database resultaten uit eerdere bevragingen in het RAM-geheugen van de server worden opgeslagen om ze zodoende sneller te tonen. Zeker voor websites die intensief gebruik maken van de database is het verschil in laadtijd duidelijk merkbaar. Dit is zeker voor websites met veel bezoekers essentieel.

Dynamic Cache

Het hele caching proces is al relatief complex, maar het cachen van de dynamische (wisselende) content is zo mogelijk nog complexer. Om dit te bereiken wordt de volledige pagina opgeslagen in het RAM-geheugen, dat wil zeggen, de html data. De content is dus razendsnel beschikbaar voor je bezoekers. Dit is vooral functioneel voor websites met veel wisselende content zoals nieuwssites bijvoorbeeld.

Je webhosting partij: de onmisbare schakel?

Een goede webhosting is dus essentieel. De investeringen in het netwerk en de configuratie van de beschikbare servers, bepalen in grote mate de prestaties van je website. Indien je website dus ondermaat presteert, kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een provider die begrijpt hoe belangrijk de website voor je onderneming of organisatie is. Neem vandaag nog contact op met NLXS in Prinsenbeek voor een advies op maat.

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?