Hamburger NLXS

De voordelen van werken in de cloud en succesvolle cloudmigratie

Je zit er al langer over na te denken en er zijn al meerdere meetings geweest binnen het bedrijf. Jullie doen misschien al het een en ander in de cloud, maar nog lang niet alles. Cloudmigratie blijkt toch een stuk lastiger dan het in eerste instantie lijkt; zeker in grote bedrijven. In dit artikel geven we je de beste tips voor succesvolle cloudmigratie en vatten we voor je samen waarom werken in de cloud ook voor jouw bedrijf een goed idee is.

De voordelen van werken in de cloud

Wat werken in de cloud precies is, weet je waarschijnlijk al. Anders kun je er hier hier meer over lezen. Werken in de cloud heeft voor ieder bedrijf voordelen, van MKB tot enterprise. Allereerst bied je je werknemers de mogelijkheid om flexibel te werken; vanuit huis of vanuit de klant. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat werknemers productiever zijn wanneer ze kunnen werken op voor hun praktische momenten. Je kan altijd en overal bij je documenten waardoor je nooit meer iets kwijt bent of iets kan vergeten op te slaan. Daarnaast bespaar je flink op de kosten van hardware, software en licenties. Groeit of krimpt je bedrijf, dan kun je je pakket daar gewoon aan aanpassen. Werk je met lokale servers en netwerken, dan kom je bij uitbreiding vaak in de knoop met je IT infrastructuur. 

Advies voor succesvolle cloudmigratie

Oké, jullie zijn ervan overtuigd dat werken in de cloud een slimme zet is. Dan moet er overgegaan worden op cloudmigratie: het overzetten van je servers, netwerken en bestanden in de cloud. Bij grote bedrijven kan dat helemaal een flinke uitdaging zijn. Naast dat je NL-XS in kan schakelen voor volledige cloudmigratie, adviseren we je ook graag. Er zijn verschillende strategieën voor goede cloudmigratie, die voor ieder bedrijf weer anders zijn. Een specialist inschakelen is dan dus zeker een goed idee. 

Cloudmigratie: hier gaat het vaak mis

Hoewel voor ieder bedrijf een andere migratiestrategie geschikt is, moet er natuurlijk uiteindelijk bij ieder bedrijf hetzelfde gebeuren. Dat zorgt er ook voor dat er valkuilen ontstaan waar veel bedrijven in vallen. We behandelen de meest voorkomende valkuilen bij cloudmigratie: 

  • Zonder strategie te werk gaan en in één keer alles middels “lift & shift” naar de cloud verhuizen. Bij sommige applicaties is dit mogelijk, maar bij lang niet allemaal. Te werk gaan zonder een gedegen migratiestrategie is gedoemd te mislukken. 
  • Geen rekening houden met de cloud lock-in. Cloudmigratie is misschien lastig, maar wat als je straks toch naar een andere provider of omgeving wil? Het is dus bij cloudmigratie slim om al meteen na te denken over de portabiliteit van je applicaties. 
  • Geen aandacht besteden aan beveiliging. Want de cloud is toch altijd veilig? Natuurlijk mag je er vanuit gaan dat je cloudprovider alle nodige securitymaatregelen treft, maar dat betekent niet dat je hier zelf geen aandacht meer aan hoeft te besteden. 
  • Alleen aandacht besteden aan de technologie. Natuurlijk draait het daar bij cloudmigratie voor een groot deel om, maar je medewerkers moeten er ook mee omgaan. Daarnaast zullen ook bepaalde werkprocessen veranderen. Besteed dus ook voldoende aandacht aan cloudmigratie bij je medewerkers en zorg ervoor dat dit geleidelijk aan gaat. 

Hulp bij cloudmigratie

Sta je aan de vooravond van de overstap op de cloud en komen er toch wel heel veel zaken voorbij waar je rekening mee moet houden? Lijkt het je toch verstandig om NL XS Breda als ICT partner in te schakelen? NL-XS staat voor je klaar. Wij zorgen voor efficiënte oplossingen voor een vaste prijs, zodat je straks zonder zorgen kan werken in de cloud. Vul ons contactformulier in en wij bellen je binnen 24 uur terug.

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?