Hamburger NLXS

Klantervaring De Parel Dranken – NLXS ICT

Groothandel en evenementenservice

Groothandel en evenementenservice

Het ondernemen zit hem in het bloed, maar dat hij een drankenhandel zou beginnen had Simon Machielsen uit Prinsenbeek vooraf niet kunnen bedenken. Door mee te bewegen met de omstandigheden en de vragen uit de markt is hij nu eigenaar van De Parel Dranken en levert hij met zijn team aan horeca en evenementen.

Door:

“In de tijd van de kredietcrisis deed ik de opleiding Bank & Verzekeren en liep stage bij een makelaarskantoor. Ik wou altijd al graag voor mezelf beginnen, maar het was toen een moeilijke tijd. Er werd bijna geen huis verkocht. Wijn vond ik ook interessant en nog tijdens mijn stage ben ik een online wijnhuis begonnen. Ik leverde vooral aan feesten en partijen in de regio, en kreeg steeds vaker de vraag of ik ook bier kon leveren. Na een aantal keer ‘nee’ gezegd te hebben heb ik toch maar eens een tapinstallatie en wat vaatjes bier geregeld. Na een jaar of twee had ik al 10 tapinstallaties en beleverde ik ook verschillende horecabedrijven. Met de online wijnhandel ben ik toen maar gestopt.”

Van thuisfeest tot grotere evenementen

“In 2013 – een paar weken voor de laatste Koninginnedag – nam ik drankenhandel De Parel van het Zuiden over. Het was mooi weer en ik heb in alle haast overal bier vandaan gehaald. Dat was meteen een goede start. Sindsdien focussen we ons vooral op evenementen van een thuisfeest tot evenementen met een paar duizend gasten. Behalve dat we alle soorten drank, zoals bier, wijn, frisdrank en gedistilleerd leveren verhuren we ook van alles wat ermee te maken heeft. Denk dan aan koeling, barren, meubilair, servies en techniek. En in samenwerking met partners verzorgen we zelfs de complete catering met of zonder personeel.”

Boschdal bieren uit eigen huis

“Samen met Hans Verhoef van slijterij Bier & Borrels en Nederlands oud-kampioen bierbrouwen Wim van den Kieboom ontwikkelde Simon ook hun eigen biermerk: Boschdal. Van hun zes verschillende biersoorten vielen er al vier hoog in de prijzen tijdens de World Beer Awards, waarbij prestigieuze bekende merken als Hertog Jan Grand Prestige, Grolsch Geluk en Affligem Blond het moesten afleggen tegen het gerstenat uit Prinsenbeek. Het is dan ook niet verrassend dat Boschdal bier gretig aftrek vindt.”

Sparren en meedenken

“Al zo lang ik onderneem spar ik regelmatig met Ken de Keizer van NLXS. We zijn al van jongs af aan met elkaar bevriend en hebben elkaars ondernemersreis meegemaakt. Hij heeft dus ook vanaf het begin af alle ICT-gerelateerde zaken voor ons geregeld. Zo onderhield hij voorheen onze server en migreerde hij ons naar de cloud, zijn we goed beveiligd met IP-camera’s en bellen we met Voice-over-IP (VoIP), waardoor we altijd goed bereikbaar zijn. Zelfs toen we een nieuw softwarepakket voor onze orderafhandeling nodig hadden bood Ken zich aan als adviseur tussen de leverancier en ons. Zo wisten we zeker dat we een goede keuze maakten. Die service had hij eigenlijk niet eens hoeven bieden, maar dat is juist zo mooi aan hem. Hij denkt echt met je mee, ook al verdient hij er met zijn bedrijf niet eens wat aan.”

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?

Opzoek naar een ICT partner die meedenkt en dient als sparringspartner?

Heb jij voor jouw onderneming ook behoefte aan een deskundig ICT-bedrijf dat verder kijkt dan alleen zijn eigen leveringspakket? Een ICT-specialist die voor jou de beste oplossing regelt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ervaar het zelf