Hamburger NLXS

Door partnership meer focus op eigen specialisme

ICT-bedrijf voor accountancy Asista vertrouwt domeinregistratie en webhosting toe aan NLXS

ICT-bedrijf voor accountancy Asista vertrouwt domeinregistratie en webhosting toe aan NLXS

Richard Schouten Asista IT

Als ICT-bedrijf richt Asista zich volledig op de accountancy-branche en is daarmee uniek in Nederland. De vakinhoudelijke kennis en technische oplossingen die de specialisten in ruim 20 jaar hebben opgebouwd bieden veel toegevoegde waarde voor accountantskantoren die met een toekomstbestendige IT-omgeving willen werken. Om nog meer te kunnen focussen op hun onderscheidende oplossingen draagt oprichter Richard Schouten enkele ICT-diensten over aan NLXS. Een win-win-situatie. Enthousiast als hij is vertelt hij waarom.

Door:

“Mijn eerste klant als ZZP’er was Vermetten Accountants en Adviseurs in Gilze”, vertelt Richard vanuit het kantoor in Rijen. “Dat was is 2001. Bij mijn eerdere werkgever had ik veel expertise opgebouwd over boekhoudpakket Unit4 Multivers, wat in die tijd erg vooruitstrevend was. John Vermetten wilde deze moderne software ook in zijn kantoor toepassen. Terwijl ik voor Vermetten het beheer deed schakelde Unit4 mij ook in om problemen op te lossen bij hun klanten in heel Brabant. Zo bouwde ik automatisch ook veel kennis en ervaring op over ICT en servers.”

Slimme web-based software

“In 2011 kwam ik met Yuki in contact. Dat was een volledig web-based boekhoudpakket met zeer slimme automatische boekingen. Dat scheelde enorm veel tijd bij het boekhouden. Ondertussen realiseerde John Vermetten zich dat automatisering het onderscheidende vermogen in de accountancy zou worden. Daarom vroeg hij mij in 2012 om aan te sluiten binnen de Vermetten Groep.”

Overstap naar Caseware on Intune

“Omdat er steeds zich meer accountantskantoren bij Vermetten aansloten ontstond de noodzaak voor één werkwijze voor de hele organisatie. Na een zorgvuldige selectie kwamen we onder andere uit bij Caseware Working Papers, software om jaarrekeningen in uit te werken. Juist in de overgang moesten alle collega’s vanuit huis werken vanwege de coronamaatregelen. In die tijd kwamen we in contact met Henk Aardoom van Full Finance Consultants. Hij legde uit dat Caseware bij een enkel bedrijf via Microsoft Intune uitgerold werd. Na maanden programmeren en testen hadden we het voor elkaar en bieden we sinds 2021 ‘Caseware on Intune’ aan binnen de hele accountancy-branche in Nederland. Na Vermetten was Phidra Accountants onze eerste externe klant. Nog steeds beperkt door de coronamaatregelen voerden we de gehele implementatie van de Moderne Werkplek op afstand uit. Ik kijk met heel veel plezier terug op die eerste maanden.”

Focus op eigen specialisme

“Ondertussen verdiepen we ons steeds verder in de mogelijkheden van de Microsoft-oplossingen. Zo zijn we momenteel bezig met de uitrol van Windows Defender Application Control (WDAC) en Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC). Daarmee brengen we de veiligheid van de automatisering bij onze klanten naar een nóg hoger niveau. Door alle nieuwe ontwikkelingen bij Microsoft moeten we ook kritisch zijn naar de hoeveelheid diensten die wij aanbieden. Zeker als wij zelf weinig toegevoegde waarde kunnen bieden. Twee van die diensten zijn domeinregistratie en webhosting. Voor ons is het belangrijk dat de domeinen waar het emailverkeer van onze klanten overheen gaat, 24/7/365 door ons beheerd kan worden. Zo kunnen we onze kanten direct helpen als er ooit problemen ontstaan met het verzenden en/of ontvangen van email. Met NLXS als businesspartner ontstaat er voor alle partijen een unieke situatie. Er is één centrale plek waar alle domeinen van onze klanten staan, en als klanten dat wensen kan NLXS ook meteen de volledige webhosting verzorgen. Wij weten uit ervaring dat NLXS een bijzondere staat van dienst heeft op het gebied van snelle en stabiele hosting. Een win-win-win-situatie dus. Voor onze klanten, voor ons én voor NLXS.”

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?

Hulp nodig binnen Accountancy ICT?

Wil jij binnen jouw accountantskantoor ook werken met dé ICT-specialisten op het gebied van accountancy? Neem dan vrijblijvend contact op met Richard Schouten van Asista in Rijen of Ken de Keizer van NLXS in Breda.