Hamburger NLXS

Ogenschijnlijke concurrenten versterken elkaar

NLXS en 2d-ict vormen partners met eigen expertise

NLXS en 2d-ict vormen partners met eigen expertise

2d-ict en NLXS. Twee ICT-bedrijven uit de regio die elkaar niet als concurrenten zien, maar elkaars sterke kanten waarderen. Hans Raaijmakers en Ken de Keizer hebben onlangs de handen ineen geslagen, waarmee zij op bepaalde vlakken intensief gaan samenwerken. Een bijzondere ontwikkeling in een wereld waar het gaat om ‘eten of gegeten worden’.

Door:

“We hebben elkaar leren kennen door een gezamenlijke klant”, vertelt Ken vanuit het kantoor van 2d-ict in Roosendaal. Hans verzorgt daar al jarenlang werkplekbeheer en overige ICT-diensten en ik werd er door Conntext bij betrokken om hun websites te hosten. Zo kwamen we met elkaar in contact.” Hans vervolgt: “Ik was al een tijd lang op zoek naar een betrouwbare regionale partij voor domeinregistratie en hosting van websites. Dat is niet ons ding, maar we krijgen wel al jarenlang die vraag. Ondertussen zijn al onze klanten voor webhosting geruisloos naar NLXS verhuisd.”

Van speelautomaten naar ICT

“Ik ben een echte techneut”, aldus Hans. “Ooit was ik monteur bij een leverancier van speelautomaten. Daar zorgde ik ervoor dat de automaten in perfecte staat bij de klanten weggezet werden, zodat we er verder geen omkijken naar hadden. Sommige toenmalige collega’s waren veel sneller klaar dan ik, maar dat ontstond de ene storing na de andere. Dat wil ik niet. Zo’n apparaat moet het gewoon doen! Vervolgens kwam ik begin 2000 in de ICT terecht, waarna ik in 2006 2d-ict oprichtte. Al die tijd ging en gaat het mij nog steeds om hetzelfde: Het moet het gewoon doen! Vandaar onze slogan ‘2d-ict makes your netWORK’” Bevestigend knikkend mengt Ken zich weer in het gesprek: “Zo zit ik ook in de wedstrijd. Ik streef ernaar dat mijn klanten mij zo weinig mogelijk te hoeven bellen. Dat betekent dat ik mijn werk goed gedaan heb.”

Partnership op basis van vertrouwen

Zowel 2d-ict als NLXS zijn kleine ICT-bedrijven die zich vooral richten op het regionale MKB. Bedrijven die je nog gewoon kunt bellen en je ook meteen een bevredigend antwoord krijgt. Toch hebben zij allebei een andere focus. “Wij leveren werkplek- en serverbeheer voor bedrijven met 1 tot 100 werkplekken, maar ook alle andere apparatuur die elke MKB’er gebruikt”, legt Hans uit. “En wij zijn vooral gefocust op consultancy en alles in de cloud”, vertelt Ken. “Met deze samenwerking beschikken wij allebei over nog meer expertise op bepaalde vlakken. Wij krijgen er expertise bij op hardwaregebied en Hans op het gebied van cloud en webhosting. Heeft één van ons een inhoudelijke sparringpartner nodig? Dan weten we elkaar te vinden. Maar ook als één van ons handen tekort komt, dan helpen we elkaar. Dan komen we gewoon bij elkaars klanten over de vloer. Bij ons kan dat, want dit is werkelijk een partnership op basis van vertrouwen.“

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?

Wil jij dat alles het "gewoon doet"?

Wil jij ook dat alles wat met ICT te maken heeft het ‘gewoon doet’? En dat je bij vragen gewoon iemand kunt bellen? Neem dan vrijblijvend contact op met 2d-ict in Roosendaal of NLXS in Breda en ervaar het zelf.